VALNÁ HROMADA2018 -ZPRÁVA NÁČELNICE

Zpráva o činnosti Tělocvičné jednoty SOKOL Jilemnice

za rok 2017

T.J. Sokol Jilemnice – 153  členů z toho 69 dospělých a 84 dětí

Přehled naší sportovní činnosti:

1. všestrannost – aerobik (I.Honců, R), cvičení žen, R+D (cvičitelé  V. Maternová, S.Jebavá, Z. Oždiánová, L.Vejclová, D. Fingrová, M. Janatová), zdr.TV(cvičitelky J.Hofmanová, J.Čechová, M.Vaňková,  kulturisté (předseda F.Petřík), jóga (D.Mlynáriková)

2.  sportovní oddíly – plavání (V. Říha)

Přehled akcí všestrannosti naší jednoty:

12.2.Dětský maškarní bál, jehož  výtěžek putuje na cvičení dětských složek,byl letos na téma Šmoulí ráj,přišlo 109 dětí a  106 dospělých .Z krásných masek a bezva soutěží byli  všichni nadšení.K tanci i poslechu pouštěl hudbu pan Koudelka. Bohatou tombolu jsme   mohli uskutečnit díky příspěvkům  místních podnikatelů a členů Sokola.Všem  kteří pomáhali s přípravou  karnevalu  moc děkujeme.

8.5. Pořádáme již tradičně  výstup na Žalý, konaný v den výročí osvobození naší republiky .Významné výročí  přimělo pro registraci pochodu  na Žalém  285 účastníků.  Každému, kdo dorazil až nahoru,  byl předán diplom s pamětním razítkem a pro naše nejmenší byl připraven poutavý výstupový test,za který obdrželi drobnou odměnu.Po skončení akce bylo pro nás připraveno občerstvení u bratra Václava Hrubého.

29.5.. Letos jsme cvičili nejen v sokolovně ,takže pro zpestření jsme si za opravdu  pěkného jarního odpoledne vyrazili na hůlky.Od sokolovny jsme prošli  ulicí K břízkám, zadem zahrádkářskou kolonií ke hřbitovu  po silnici k nemocnici a okolo bytovek na prohlídku  zámeckého parku.Cestou zpět k sokolovně jsme se stihli  občerstvit v pizzerie u bazénu.

14.6. Pohádkový les se letos vyvedl na jedničku, za krásného počasí v sokolském parku děti  prošly  zajímavými stanovišti,kde na ně čekaly pohádkové bytosti nebo postavičky z večerníčků. Odpolední akce se zúčastnilo 125 spokojených dětí,  které po projití všech stanovišť dostaly malou odměnu.

26.6. Závěr cvičení proběhl  v Šaldově statku, kde sestry Hana Hrubá a Růžena Valešová oslavily svá významná životní jubilea. Veselá zábava  a bohaté pohoštění  každého velmi potěšilo.

22.8Tajný výlet směrem do Východních Krkonoš se povedl, vyrazili jsme směr Žacléř, pevnost Stachelberk, Rýchory, Zúčastnilo se 9 osob ( 8 žen + 1 muž).

Počasí – chladněji, ráno jsme vyrazili v 6.05 busem z Jilemnice do Žacléře, nejdříve to vypadalo na hezký den, cca 3 km nad Stachelberkem se zatáhlo a začalo dost pršet. Nakonec kvůli indispozici některých členů výpravy jsme se vydali zpět ke Stachelberku, 4 pokračovali busem do Žacléře, 5 šlo pěšky. V Žacléři jsme prozkoumali náměstí s mobilní věží (putuje po vybraných městech republiky), odměnou byla pro výletníky návštěva Pivovarské restaurace, kde doplnili kalorie a ochutnali výtečný místní mok – pivo Krakonoš. Spokojeně jsme se vrátili k večeru domů.

4.9.Začátek cvičeni po prázdninách jsme zahájili ve Sklípku Za lyžárnou .Všichni jsme si moc pochutnali a sdělili si zážitky z léta.

18.9.-22.9. v rámci Evropského týdne mobility jsme připravili cvičení pro širokou veřejnost, (cvičení rodičů a dětí, cvičení na míčích, cvičení na židlích pro seniory v domově s pečovatelskou službou,…).

22.9.Den se Sokolem- proběhl letos jako pokračování loňské Noci sokoloven. Vzhledem k tomu, že rok 2018 je rokem sletovým, tak i u nás proběhla tento den sletová štafeta. Během Dne se Sokolem měla veřejnost k nahlédnutí dobové i současné fotografie a kroniky, zájemci se zúčastnili cvičení pro děti i dospělé. Přednášku na téma historie Sokola a města si připravila paní Štěpánka Richtrová  vše zakončilo bohaté občerstvení , přišlo se podívat, zacvičit si nebo uběhnout naši část sletové štafety 56 osob.

09.11.Speciál pro seniory –účast 23 osob

Přednášku na téma zdravý životní styl měla Mudr.A. Opluštilová,která si s sebou přivedla i výživovou poradkyni Anežku Dvořákovou. O historii Jilemnice se přítomní dozvěděli něco nového od Z.Vejcla. Cvičit na židlích nebo s malými míčky jste mohli se sestrou Majkou Vaňkovou. Nechybělo ani zdravé občerstvení. .

25.11. Na Vítání Krakonoše.se přišlo podívat i přes velkou nepřízeň počasí asi 100 dětí v doprovodu rodičů  a prarodičů .Čekalo na ně setkání s Krakonošem a spousta soutěží. Také si zacvičily a zasoutěžily se skřítky a dozvěděli se jaké tradice se na horách o vánocích dodržují . Za odměnu dostaly,křížaly, cukroví, vánoční štolu, krásně nazdobené perníčky, ,hubanec, vánočku, domácí koláčky a také horský čaj.Pod maskou Krakonoše byl ukryt V. Hrubý, kterému tak veřejně děkuji. Již tradičně děti donesly „dobroty“ pro zvířátka na zimu do krmelců.

29.11. se objevil na cvičení nejmenších dětí Mikuláš s andílkem a čertem. 25 dětem přinesl mikulášskou nadílku.

20.12. Vánoční speciál  pro 27 děti, cvičení s vánoční atmosférou,  perníčky, svíčky, koledy.

Plán akcí  na rok 2018

25.2.Maškarní bál

21.4. Sokolský den župy Krkonošské - Pecháčkovy

8.5.Výstup na Žalý

14.5.Hurá na hůlky

13.6.Pohádkový les

25.6.Ukončení cvičení

Červenec  Tajný výlet

3.9.zahájení cvičení

21.9. Den se Sokolem

Říjen/listopad Speciál nejen pro seniory

24.11.Vítání Krakonoše

28.11.Mikulášská nadílka

12.12. Vánoční speciál

Přebory ČOS v plavání

Děkuji všem cvičitelům za práci a obětavost. Stále věnují mnoho hodin cvičení bez nároku na finanční odměnu.

Děkuji  také výboru, který má velký  podíl na činnosti  našeho Sokola.

Za akce v roce 2017 děkuji Všem  těm, kteří je připravili i těm, co při nich pomáhali.

Vám všem přeji pevné zdraví a hodně úspěchů v další činnosti.

M. Vaňková – náčelnice T.J. Sokol Jilemnice